Blog

03.09.2008 07:52

Pocení

Pocení Na této stránce se budu ptát Theodora Koitse na problematiku pocení. Co je pocení? Pocení je přirozený fyziologický děj, pro organismus životně důležitý.   Proč se potíme? Slouží k udržení stabilní tělesné teploty, ke zvlhčování a ochlazování povrchu těla a k udržování...

Celý článek

—————

03.09.2008 08:09

Obezita

Obezita může vést k rakovině Lékaři mají už dlouhou dobu podezření, že existuje vazba mezi stoupající váhou a některými druhy rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva a prsu.   Nový výzkum ale ukazuje, že může zapříčinit rovněž mimo jiné rakovinu jícnu, štítné žlázy, ledvin, dělohy a...

Celý článek

—————

03.09.2008 07:47

Moučníky

Moučníky   Suchárek Ingredience: 80 g práškového cukru, 2 bílky, sůl, 30 g másla, 50 g hrubé mouky, vanilinový cukr, pískový cukr Postup přípravy: Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, do kterého zašleháme práškový cukr. Potom slabým pramínkem přidáme rozpuštěné a...

Celý článek

—————

03.09.2008 07:36

Jak se stravovat ve směnném provozu

Jak se stravovat ve směnném provozu Při práci na směny (noční směny) nebo do pozdních nočních je nutné organismus zásobit množstvím energie, abychom udrželi duševní a fyzickou výkonnost.   Měli bychom volit jídla lehká, která příliš nezatěžuji: rizoto, těstoviny, malé množství zeleniny,...

Celý článek

—————

03.09.2008 07:51

Jak jíst po tréninku

Jak jíst po treninku Někdo někde slyšel…ověř a prověř…je to tak a jinak ne… Jak to tedy je se stravou po tréninku.   Po tréninku se nepřejídat ani tzv.racionálním jídlem (známé kuře s přílohou). Proč? Zablokujeme si růstový hormon. Tedy přes den tělo potřebuje energii a tu dodáme...

Celý článek

—————


Kontakt

Nutesi

731 843 550