Blog
03.09.2008 07:52
Pocení
Pocení
Na této stránce se budu ptát Theodora Koitse na problematiku pocení.
Co je pocení? Pocení je přirozený fyziologický děj, pro organismus životně důležitý.
Proč se potíme? Slouží k udržení stabilní tělesné teploty, ke zvlhčování a ochlazování povrchu těla a k udržování...
—————
03.09.2008 08:09
Obezita
Obezita může vést k rakovině
Lékaři mají už dlouhou dobu podezření, že existuje vazba mezi stoupající váhou a některými druhy rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva a prsu.
Nový výzkum ale ukazuje, že může zapříčinit rovněž mimo jiné rakovinu jícnu, štítné žlázy, ledvin, dělohy a...
—————
03.09.2008 07:47
Moučníky
Moučníky
Suchárek Ingredience: 80 g práškového cukru, 2 bílky, sůl, 30 g másla, 50 g hrubé mouky, vanilinový cukr, pískový cukr
Postup přípravy: Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, do kterého zašleháme práškový cukr. Potom slabým pramínkem přidáme rozpuštěné a...
—————
03.09.2008 07:36
Jak se stravovat ve směnném provozu
Jak se stravovat ve směnném provozu
Při práci na směny (noční směny) nebo do pozdních nočních je nutné organismus zásobit množstvím energie, abychom udrželi duševní a fyzickou výkonnost.
Měli bychom volit jídla lehká, která příliš nezatěžuji: rizoto, těstoviny, malé množství zeleniny,...
—————
03.09.2008 07:51
Jak jíst po tréninku
Jak jíst po treninku
Někdo někde slyšel…ověř a prověř…je to tak a jinak ne… Jak to tedy je se stravou po tréninku.
Po tréninku se nepřejídat ani tzv.racionálním jídlem (známé kuře s přílohou). Proč? Zablokujeme si růstový hormon. Tedy přes den tělo potřebuje energii a tu dodáme...
—————